Bestuurders identificatie

 

Bestuurders identificatie via WEBFLEET

WEBFLEET ondersteunt het gebruik van registratiesystemen voor bestuurders identificatie zoals u dit gewend bent in Fleetwin.NET.

In WEBFLEET kunt u elke chauffeurssleutel gebruiken met ondersteuning voor protocollen die voldoen aan ISO14443A, zoals MIFARE Ultralight, MIFARE Classic, MIFARE SmartMX, MIFARE DESFire, MIFARE Plus GP20, HID, iButton enz.

Een chauffeurssleutel toewijzen aan een bestuurder in WEBFLEET

Voordat chauffeurssleutels gebruikt kunnen worden voor bestuurders identificatie, moeten de kaarten worden geregistreerd door ze te scannen in een voertuig. Wanneer de chauffeurssleutel is gelezen, vindt u deze onder 'Beschikbare sleutels' in WEBFLEET, zodat deze kan worden toegewezen aan een bestuurder.

De chauffeurssleutel code, indien bekend, kan ook handmatig of via een desktop reader worden ingevuld bij ‘Waarde chauffeurssleutel’.

Als u nog geen bestuurders hebt aangemaakt in WEBFLEET, moet u dit doen voordat u verder gaat met de volgende procedure. Elke persoon die gebruikmaakt van een chauffeurssleutel, moet worden aangemaakt als bestuurder, ongeacht of de persoon een voertuig bestuurt of niet.

Zie de FAQ Hoe kan ik een bestuurder maken in WEBFLEET? als u niet weet hoe u een bestuurder aanmaakt.

Tip: Als u meerdere chauffeurssleutels gaat registreren, houd de kaarten dan in de volgorde waarin ze zijn gescand. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste code toe te wijzen aan de bestuurders in WEBFLEET. Bij elke nieuwe of niet-geregistreerde chauffeurssleutel verschijnt een melding voor gebeurtenis in WEBFLEET met een tijdstempel, positie en gebruikt voertuig.

Volg deze stappen om een geregistreerde chauffeurssleutel aan een bestuurder toe te wijzen:

1. Ga naar http://business.tomtom.com/login en meld u aan bij WEBFLEET.
2. Klik op het tabblad 'Meer' boven aan het WEBFLEET-scherm en selecteer 'Bestuurders' in de vervolgkeuzelijst om toegang te krijgen tot de lijst met WEBFLEET-bestuurders.

afbeelding

Opmerking:
 Als de optie 'Bestuurders' niet wordt weergegeven, betekent dit dat u niet over de benodigde toegangsrechten beschikt. Neem in dat geval contact op met uw WEBFLEET-accountbeheerder.

3. Selecteer de bestuurder aan wie u de chauffeurssleutel wilt toewijzen.
4. Klik op de knop 'Bewerken' die in het paneel aan de rechterkant van het WEBFLEET-scherm wordt weergegeven om het venster 'Bewerk bestuurder' te openen.

afbeelding

5. Selecteer de 'Chauffeurssleutel'-methode in de sectie 'Bestuurdersidentificatie via' rechts in het scherm 'Master-gegevens'.
6. Selecteer het type sleutel 'Algemene identificatie'.
7. Klik in het vervolgkeuzemenu op 'Beschikbare sleutels' voor een lijst met alle chauffeurssleutels die u al via het registratiesysteem in het voertuig, handmatig of desktop reader in WEBFLEET hebt geregistreerd.
8. Selecteer de chauffeurssleutel die u aan de geselecteerde bestuurder wilt toewijzen. 

afbeelding

9. Klik op de knop 'Opslaan' om de toewijzing van de chauffeurssleutel op te slaan.

Tip: als de configuratie is opgeslagen, wordt het bericht 'Gegevens opgeslagen' kort weergegeven naast de knop 'Opslaan'.

afbeelding

10. Sluit het configuratievenster door op het kruisje in de rechterbovenhoek te klikken.

U hebt nu een chauffeurssleutel toegewezen aan een bestuurder in WEBFLEET.

Opmerking: wanneer u een chauffeurssleutel aan een werknemer geeft nadat die kaart in WEBFLEET was toegewezen, moet u erop letten dat u de juiste kaart aan de juiste persoon geeft omdat anders de bestuurder toewijzing en de gegevens in WEBFLEET waarschijnlijk niet kloppen.