Dossier Belastingdienst

Dossier Belastingdienst

De regels rond de fiscale behandeling van de auto van de zaak staan op het punt veranderd te worden. Om u goed te informeren houdt Fleetlogic een dossier bij. Hier vindt u de belangrijkste wijzigingen.

Bestaande regels rond de auto van de zaak en de bijtelling
Om bijtelling te voorkomen van een voertuig dient er een juiste en volledige ritregistratie te worden bijgehouden die aangevuld wordt met informatie over de werkzaamheden zodat het zakelijk karakter kan worden aangetoond. Fleetlogic constateert een toename van de controle van de Belastingdienst door verregaande integratie van camerabeelden. Wist u dat u enkele honderden keren per jaar wordt geflitst?

De Belastingdienst kent diverse vormen en regelingen in de complexe autofiscale wet- en regelgeving. Fleetlogic ondersteunt onder andere:

  1. Verbodsbepaling
  2. Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto
  3. Verklaring ‘niet privé’ (max. 500 privékilometers per jaar)
  4. Specifieke afspraken met de Belastingdienst
  5. Horizontaal Toezicht

Wat is gestaffelde bijtelling?
De huidige bijtelling is gebaseerd op de CO₂-uitstoot van een voertuig. Dit systeem wordt door velen als oneerlijk bestempeld. Immers, het maakt niet uit of er 2.000 of 20.000 privékilometers worden gereden.

Gestaffelde bijtelling is een vorm van fiscale bijtelling waarbij de bijtelling afhankelijk is van het daadwerkelijk gereden aantal privékilometers: hoe meer privékilometers, hoe hoger de bijtelling. Politieke prioriteiten, de moeilijkheid in het daadwerkelijk bepalen van ‘wat is nu echt privé?’ vertragen de invoer aanzienlijk. Fleetlogic is er klaar voor! Nu de politiek nog…

Normenkader RRS
De Belastingdienst heeft het Normenkader RitRegistratieSystemen (RRS) opgesteld waarin staat aan welke voorwaarden ritregistratiesystemen in de toekomst moeten gaan voldoen. De eerste versie van het Normenkader is gericht op de bijtelling van leaseauto’s.

 

TomTom Telematics TripXs beschikt over het Keurmerk RitRegistratieSystemen

Keurmerk RitRegistratieSystemen

Het Keurmerk is door een onafhankelijke stichting ontwikkeld voor de verklaring ´géén privégebruik´ en kan vooral in het MKB-segment van toegevoegde waarde zijn.

Symplera, www.symplera.nl, kan u volledig ontzorgen bij de implementatie van een ritregistratiesysteem. Samen worden de gewenste werkprocessen geïnventariseerd, de beschikbare ICT-middelen en de bijbehorende informatiestromen. Geen dikke rapporten, maar slagvaardig gericht op resultaat: besparingen en optimalisatie!